logo
Preloader

DOOSAN lanseaza seria imbunatatita a motostivuitoarelor Diesel NXS

DOOSAN lanseaza seria imbunatatita a motostivuitoarelor Diesel NXS
Utilaje Radacini

Doosan, unul dintre liderii producatorilor de stivuitoare a lansat seria NXS, o gama imbunatatita de stivuitoare, tintind nisa dintre performantele seriei 9 pentru utilizari heavy-duty si gama economica a seriei NXP pentru utilizatorii ocazionali.

Indeplinind complet normele Stage V, seria NXS este echipata cu economicul motor G2, acelasi care este utilizat si pe seria 9 si cuprinde motostivuitoare de la 2.0 la 3.5 tone. Motorul este proiectat astfel incat sa livreze un cuplu ridicat inca de la turatii mici, iar combinatia dintre centrul de greutate scazut si axa rigida permite utilizarea sigura pe pante de pana la 25%, facand din utilajele seriei NXS echipamentele perfecte pentru o gama larga de aplicatii.

Motostivuitorul ofera o combinatie imbatabila de economie de energie, performante, confort al operatorului si durabilitate

Performante superioare

Optiunea standard care duce la realizarea economiilor de combustibil este functia multi torque, care ii permite operatorului sa selecteze performanta adecvata pentru fiecare aplicatie. Modul ECO minimizeaza consumul de carburant, anuland accelerarile inutile; modul HIGH creste puterea disponibila pentru aplicatiile grele, iar modul Standard mentine cuplul necesar la un nivel convenabil pentru utilizarea zilnica.

Pentru cresterea productivitatii pompa hidraulica si distribuitorul de pe seria NXS au fost optimizate pentru marirea performantelor de ridicare/coborare a sarcinii, care impreuna cu viteza de varf si  raspunsul rapid al acceleratiei imbunatatesc eficienta ciclului de lucru

Unghiul de virare al axei spate a fost marit si raza de virare a fost redusa, permitand operarea utilajului in spatii inguste

Proiectat pentru siguranta

Aspectul elegant al seriei NXS a fost completat cu reducerea zgomotului tinand cont de protectia si confortul operatorului, accesul simplu pentru intretinere si cresterea productivitatii.

Cabina a fost proiectata pentru confort,oferind un nivel de zgomot de doar 77 dB, scaun cu suspensie reglabila in standard, vizibilitate panoramica imbunatatita pentru manevrarea in conditii de siguranta. Dispunerea lanturilor si a  furtunelor hidraulice pe catarg asigura o vizibilitate sporita. Printre alte optiuni se numara: volan compact, coloana de directie reglabila, display de 5” full color cu informatii despre operare si intretinere

Accesul operatorului in utilaj a fost imbunatatit prin mutarea cilindrilor de inclinare a catargului sub pedalier si repozitionarea  pedalelor de comanda. Spatiul pentru picioare a fost marit, oferind un nivel superior de confort, iar pedalele au fost reglate astfel incat sa minimizeze solicitarile incheieturilor .

Pe seria NXS sunt prezente si alte elemente de siguranta: maner larg de acces si treapta de acces antiderapanta, oglinda panoramica reglabila, faruri cu LED, supapa de siguranta ISO 3691 care previne coborarea accidentala a sarcinii, senzor de prezenta operator, care permite utilizarea stivuitorului doar in cazul in care soferul este asezat pe scaun. Pe langa acestea, echiparea standard include frana de parcare electrica si limitator de viteza reglabil.

Frane multidisc in baie de ulei

Standardul Doosan include frane multidisc in baie de ulei, etanse, practic fara intretinere si care au o durata de viata de pana la cinci ori mai mare fata de varianta conventionala cu saboti. Subansamblul etans protejeaza elementele de franare contra impuritatilor cum ar fi praf, apa, nisip, pietris ai asigura perforrmante de franare de top pentru imbunatatirea sigurantei si cresterea productivitatii.

Intretinere

Seria NXS a fost proiectata pentru o intretinere facila. Deschiderea larga a capotei motorului si panourile laterale amovibile fac motorul usor accesibil. In plus, componentele electrice si electronice sunt montate grupat.

Diagnoza simplificata si notificarile afisate pe display reduc timpii necesari pentru reparatii si cresc productivitatea.

Robuste si construite pentru performanta indelungata, stivuitoarele seriei NXS sunt fiabile, puternice si versatile, fiind valoroase in toate aplicatiile logistice uzuale